HTC Desire review


Tegelijk met de Legend kondigde HTC ook de Desire aan op het afgelopen Mobile World Congress. Hoewel het design minder uitgesproken is dan van zijn kleine broertje werd er misschien wel met nog meer ongeduld naar de komst van de Desire uitgekeken.

De HTC Desire is dan ook geen kleine jongen. Zowel wat betreft zijn afmetingen als zijn specificaties. Denk bijvoorbeeld aan Android 2.1 met HTC Sense, 3.7 inch AMOLED-scherm, 1GHz processor en 5.0 megapixel camera met flitser. Dit alles is verpakt in een 119 x 60 x 12 mm groot toestel.

Voor de directe concurrentie blijven we binnen het hogere segment van Androidtoestellen en dan liggen de Google Nexus One, Sony Ericsson Xperia X10 en de HTC Legend voor de hand. We zullen dan ook onder andere bekijken of de Desire daadwerkelijk een treetje hoger is dan de eerder door ons geteste Legend of dat alleen het omhulsel verschilt? Daarbij houden we ook de Sony Ericsson Xperia X10 in ons achterhoofd.

Wat zit er bij het toestel?

Als testers krijgen wij de HTC Desire jammer genoeg in een saaie witte doos toegestuurd met een vrij karige hoeveelheid accessoires. Naast het toestel en de 1400mAh batterij moesten wij het doen met een headset, USB-kabel en een verloopstekker voor het stopcontact. De consument wordt gelukkig iets meer verwend met in ieder geval een microSD-geheugenkaart en een handleiding. De kwaliteit van de accessoires is ruim voldoende al zullen sommigen voor andere oordopjes kiezen. Dit is geen probleem met de 3.5mm audio jack aansluiting.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel