HTC Desire Z review


Waar de meeste smartphones van tegenwoordig enkel nog zijn uitgerust met een touchscreen, breekt HTC de trend met de HTC Desire Z.

Dit nieuwe toestel van HTC heeft veel weg van de Desire HD, maar verschilt op één punt significant: de combinatie van een touchscreen met een uitschuifbaar QWERTY-toetsenbord. Ook dit exemplaar is ons verstrekt door Coolblue, bekend van onder andere PDAShop.nl en Smartphoneshop.nl. Waarvoor uiteraard onze vriendelijke dank!

Net nadat Apple en HTC respectievelijk de iPhone 4 en de Desire HD hebben uitgebracht lijkt HTC met de Desire Z een alternatief op de markt te brengen voor diegenen die een fysiek toetsenbord prefereren. HTC stelt met de combinatie van een fysiek toetsenbord en een touchscreen ‘het beste van twee werelden te combineren’: één van eenvoudig typen (mail en sms) en één van surfen op het internet (social networking, YouTube etc.). Of die twee werelden tezamen in één universum kunnen functioneren is één van de hoofdpunten in de test.

De HTC Desire Z is na de G1 (2008) en de Touch Pro2 (2009) het derde HTC toestel met uitschuifbaar toetsenbord. Echt vergelijkingsmateriaal zijn deze verouderde toestellen natuurlijk niet meer. Wel vergelijkbaar met Desire Z zijn de Motorola Milestone en Milestone 2. Ook Nokia biedt smartphones aan met een uitschuifbaar toetsenbord. De C6 en zijn opvolger, de C6-01 mikken echter wel op een iets lager (goedkoper) segment.

Wat zit er bij het toestel?

Het toestel wordt geleverd in een karig gevuld compact doosje. De inhoud bestaat naast de telefoon uit een headset, USB-kabel en een verloopstekker (adapter) voor het stopcontact. In het toestel al aanwezig zijn een 8 GB microSD-kaart en een 1300 mAh batterij. Uiteraard is ook in de bijbehorende gidsen voorzien: een Snelstartgids en een gids voor veiligheid en wettelijke voorschriften zijn meegeleverd. De kwaliteit van de meegeleverde accessoires oogt overigens degelijk.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel