BlackBerry Torch 9860 review


Wat houd je over wanneer je een BlackBerry van zijn fysieke toetsenbord ontdoet? Volgens RIM, de fabrikant van de BlackBerry's, levert dat de Torch 9860 op.

Inmiddels zijn ze afgestapt van het klikbare touchscreen dat we zagen op de Storm-serie en hebben we het nu over een normale fulltouch telefoon met de kenmerkende BlackBerry-software.

Ook nu weer is de grote vraag: waarom? BlackBerry ziet zijn marktaandeel, vooral in de VS, gestaag teruglopen en wellicht hopen ze met een fulltouch telefoon weer wat terrein terug te winnen. Maar de concurrentie is erg fel. Met zijn 3,7 inch scherm, 5.0 megapixel camera en 1.2 GHz processor moet de Torch 9860 het opnemen tegen Windows Phone toestellen als de HTC Radar en Samsung Omnia W i8350 maar ook Android met bijvoorbeeld de HTC Desire S vormt geduchte tegenstand.

Wat zit er bij het toestel?

Wij kregen ons testexemplaar dit keer in een normale consumentenverpakking toegestuurd. In het deftige zwarte doosje troffen wij onder het toestel een normale oplader, een headset en een 4GB microSD geheugenkaartje aan. Wat opvalt is dat een USB-kabel hierbij ontbreekt. Nou kunnen wij ons niet voorstellen dat dit zo hoort en we nemen dan ook maar aan dat de betalende consument het niet zonder hoeft te stellen. De batterij is een 1230 mAh-exemplaar.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel