BlackBerry Bold 9900 review

· 4 reacties


Al in mei vorig jaar zagen we de eerste tekenen van de Blackberry Bold 9900 maar we moesten nog tot augustus wachten tot hij in Nederland verkrijgbaar was.

Het was de eerste smartphone van RIM met BlackBerry OS 7 en de eerste BlackBerry met een touchscreen in combinatie met het kenmerkende fysieke QWERTY-toetsenbord. Verder heeft het toestel onder andere een 1,2 GHz Snapdragon processor, 5 megapixel camera en een NFC-chip.

BlackBerry gaat mee met de trend om toestellen steeds dunner te maken. Met zijn 10,5 millimeter is de Bold 9900 de dunste BlackBerry die tot nu toe gemaakt werd. Andere toestellen met een touchscreen en fysiek toetsenbord zijn de Nokia E6 en de HTC CHaCha.

Wat zit er bij het toestel?

Voor de verandering kregen we de te testen BlackBerry dit keer in een volledig uitgeruste consumentenverpakking. Onder het toestel troffen we in het pakketje in drie verschillende doosjes respectievelijk een USB-kabel met een Europese en Amerikaanse verloopstekker voor het stopcontact, een headset, poetsdoekje en beknopte handleiding en een luxe hoesje. Alles ziet er netjes en solide uit. De batterij van de Bold 9900 heeft een capaciteit van 1230 mAh. Dit is een afname ten opzichte van de Bold 9780. De eventuele gevolgen hiervan zullen we verderop in deze review bespreken.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel