BlackBerry Bold 9790 review

· 1 reactie


Sinds begin 2012 is 'ie in Nederland verkrijgbaar: de Blackberry Bold 9790. Dit toestel is de nieuwste in de Bold serie van BlackBerry, en is de natuurlijke opvolger van de BlackBerry 9780.

De grootste verandering ten opzichte van zijn voorganger is het touchscreen. Daarnaast is het toestel wat slanker en sneller geworden. De dikte is van 14 naar 11 mm teruggebracht, terwijl de 624 MHz processor is vervangen door een 1 GHz processor. Het besturingssysteem van de Bold 9790 is BlackBerry OS 7.

De 9790 is niet alleen de opvolger van de 9780, maar kan ook gezien worden als het kleine broertje van de Bold 9900. Hij is zowel fysiek als wat betreft specificaties net iets kleiner en lichter dan de BlackBerry Bold 9900. Vanuit dit perspectief zal de Bold 9790 dan ook beoordeeld worden. Daarnaast zullen we dieper op de specifieke eigenschappen van de Bold 9790 ingaan en parallellen trekken met toestellen van andere merken.

Wat zit er bij het toestel?

De BlackBerry Bold 9790 wordt geleverd in een compact zwart doosje. Bij het openen van het doosje treffen we als eerst het toestel zelf aan, gevolgd door een USB-lader (zowel voor Britse als Europese stopcontacten), een headset en een aantal gidsjes. Alle accessoires zijn in het zwart gekleurd en zien er strak uit. Al met al is de inhoud van het doosje niet overweldigend, maar geeft het ook geen reden tot klagen.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel