BlackBerry Bold 9780 review


Enige tijd geleden reviewden wij de BlackBerry Bold 9700. Dit toestel werd zeer positief ontvangen. Het enige minpuntje dat wij konden ontdekken, was het besturingssysteem. OS 5 werd aangemerkt als ‘stoffig’.

Inmiddels is de langverwachte opvolger in de Bold-serie, de 9780, eindelijk uit. Dit toestel draait, net als de Torch 9800, op het nieuwste systeem van RIM. OS 6 moet het nieuwe jasje van de Blackberry zijn, waarmee het toestel weer even vooruit kan.

Als de Bold 9780 de goede eigenschappen uit de Bold-serie en de snelheid van OS 6 in zich kan verenigen, kan dit een zeer kansrijke smartphone zijn. Met een iets hipper en gestroomlijnder besturingssysteem kan RIM eventueel de aantrekkelijkheid vergroten voor klanten, die zakelijkheid willen combineren met stijl. Het bedrijf maakt er geen geheim van met de BlackBerry niet alleen de zakenwereld, maar ook andere consumenten aan te willen spreken. Is de Bold 9780 weer een stap in de goede richting?

Wat zit er bij het toestel?

Alleen al aan de zeer compleet uitgeruste verpakking zijn de zakelijke ambities van BlackBerry te zien. De doos is strak vormgegeven en bevat zo’n beetje alles wat de klant zich kan wensen. Het toestel zelf ligt keurig ingebed in een kartonnen houder. Naast het MicroSD geheugenkaartje van 2GB en de batterij (1500 mAh), wordt de oplader geleverd met drie verschillende stekkers. Zo is de reislustige BlackBerry-bezitter altijd zeker dat hij niet zonder stroom komt te zitten. Verder vinden we natuurlijk een USB-kabel en een headset in de doos. Een CD-ROM met software en een kleine papieren handleiding zitten er ook bij. Een extraatje is het handige hoesje, waarin de Bold 9780 vervoerd kan worden. Alle accessoires zijn van goede kwaliteit en zien er netjes uit.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel