Apple iPhone 4 review


Vandaag houdt Apple's slechtst bewaarde geheim ons in z'n greep. Nee, geen flauwe tekstuele verwijzingen naar 'deathgrip'. Een mobiele telefoon dat even populair is als berucht. Zelfs nog voor z'n officiële aankondiging.

We hebben het natuurlijk over de enige echte Apple iPhone 4. Een telefoon die als geen ander emoties los maakt, zowel positief als negatief. Hij hoeft alleen maar z'n gezicht te laten zien. Wij gaan voor je verder kijken.

We doen het in deze review iets anders dan anders. We kijken niet alleen naar de Apple iPhone 4 an sich, maar onderzoeken of de iPhone 4 een eventuele overstap waard is. En of je nou een iPhone 3GS hebt, een Samsung Galaxy S of een andere populaire smartphone; moet je je oude telefoon direct in de prullenbak gooien en naar een Apple Store rennen? Of kun je de iPhone 4 rustig links laten liggen? We zoeken het voor je uit. Daarnaast duiken we in het nieuwe iOS besturingssysteem van Apple waar naast de iPhone ook de iPad onder draait. Welke vernieuwingen biedt het waardoor het jailbraken overbodig wordt?

De iPhone 4 wordt in Nederland exclusief door T-Mobile geleverd. Hij is tevens voorzien van een simlock. Het is wel mogelijk om via andere kanalen aan een simlockvrije iPhone 4 te komen, bijvoorbeeld via import uit Frankrijk of het Verenigd Koninkrijk. Je kunt natuurlijk ook altijd besluiten je toestel te unlocken om zodoende je eigen simkaart van operator naar keuze te kunnen (blijven) gebruiken.

Wat zit er bij het toestel?

De Apple iPhone 4 wordt geleverd in een uiterst klein doosje. Het lijkt wel of de doosjes steeds kleiner worden. De 3GS kwam ook al in een haast belachelijk klein doosje. Je vraagt je af waar het geld naartoe gaat, want de inhoud ervan is ook nog eens karig; een USB-oplader, een hoofdtelefoon, een simkaartontgrendelings-prikker een stickervelletje met twee Apple logo's, een snelstartgids en tot slot een boekje met belangrijke productinformatie.

Vooral die laatste is een echte eyebrow-raiser. Wie de tijd neemt hem door te lezen krijgt sterk de indruk z'n ziel aan Apple te verkopen. Zo lezen we; "U stemt ermee in dat Apple ... gebruiksinformatie, diagnostische en technische informatie en hieraan gerelateerde informatie mogen verzamelen, beheren, verwerken en gebruiken, met inbegrip van maar niet beperkt tot informatie over up iPhone, computer, systeem- en applicatiesoftware en randapparaten." Even verderop lezen we dat Apple (en al haar partners) onze locatie mogen opvragen. Een gedachte waarvan we toch de rillingen krijgen. Al is het maar de vraag in hoeverre Google hetzelfde doet met haar Android telefoons. Maar dat is een geheel andere discussie.

Terugkomend op de doos en de inhoud. Apple levert al met al een keurige verpakking met alle broodnodige accessoires. We kunnen niet zo snel iets voor de geest halen wat mist en onze ervaring leert dat het dan wel goed zit.


Prijsvergelijker Apple iPhone 4
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Conrad € 99,00 € 99,00   Bekijk

Toon nog meer aanbiedingen van de Apple iPhone 4


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel