Alcatel One Touch Idol Alpha


Alcatel One Touch Idol Alpha (6032X)
Alcatel onetouch Idol Alpha gedraaid
Alcatel ot Idol Alpha linkerzijkant
Alcatel ot Idol Alpha achterkant
Review
Geef een beoordeling en maak kans op € 50
Status
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Schermformaat
4,7 inch
Camera
13,1 megapixel

Pluspunten Alcatel One Touch Idol Alpha

  • Bijzonder transparant ontwerp
  • Flinke 13 megapixel camera
  • Groot en kwalitatief goed scherm

Minpunten Alcatel One Touch Idol Alpha

  • Ontbeert 3,5mm audiojack voor je koptelefoon

De Alcatel One Touch Idol Alpha in het kort

De Alcatel OneTouch Idol Alpha (of IDOL α) is een vrij bijzonder vormgegeven Android-smartphone. Aan zowel de boven- en onderkant zit een transparant gedeelte. Alcatel heeft er LED-verlichting in gestopt waardoor het mooi oplicht. Wat de Idol Alpha nog meer kan proberen we hier te vertellen.

Transparantie bovenaan

Beginnen we direct bij een minpuntje van deze Idol Alpha en dat is dat er geen 3,5 mm koptelefooningang op zit. Door die transparante balken was er simpelweg geen ruimte voor. Om dat goed te maken levert Alcatel een USB-omzetkabeltje mee zodat je alsnog je eigen koptelefoon kunt aansluiten. Trouwens zijn die transparante balken van plastic en erg helder zijn ze ook niet. Glas zou zeker mooier zijn geweest maar dat maakte hem tevens duurder en kwetsbaarder. Uiteindelijk geeft het hem wel een premium en unieke uitstraling.

Belangrijkste Alcatel One Touch Idol Alpha specificaties

  • 16GB aan opslagruimte
  • Twee simkaarten gebruiken dankzij Dualsim-ondersteuning
  • Quadcore-processor op 1,2 GHz met 1 GB werkgeheugen
  • Display van 4.7 inch
  • 13,1 megapixelcamera aan de achterkant + Full HD-video
  • Bekijk alle Alcatel One Touch Idol Alpha specs

Vele camera-functies

Beginnen we wederom met een ander kritiekpuntje want in dit ontwerp was ook geen ruimte meer voor een geheugenkaartslot. Je zult het moeten doen met de 16 GB waarmee Alcatel deze OneTouch Idol Alpha standaard mee uitrust. Dat is zeker niet weinig maar bedenk dat je het dus niet kunt uitbreiden. Voor wie een grote muziekcollectie heeft wordt dat dus moeilijk. Gelukkig kun je vandaag de dag muziek streamen van internet en ook de diverse aanbieders van cloud-opslag maken dit een non-issue. Denk dan aan ruimte voor je foto's. Die schiet je trouwens met de 13,1 megapixel camera. Deze beschikt over HDR zodat je minder snel over- of onderbelichte foto's krijgt. Ook is er gezicht- en glimlachherkenning. Zelfs een panoramamodus ontbreekt niet.

Alcatel ot Idol Alpha linkerzijkant

Vorm boven functie

Het moge inmiddels duidelijk zijn dat het bijzondere ontwerp wel ten koste gaat van enkele handige functies. Als je die voor lief neemt dan heb je aan de Alcatel One Touch Idol Alpha wel een bijzondere telefoon. Eentje met een redelijk 4,7 inch groot HD-scherm, ingebouwde FM radio en een nette 2.000 mAh grote batterij. Al met al geen beroerde specificaties maar het probleem met de Idol Alpha is misschien wel z'n prijs. Die is vrij stevig en sommige concurrenten zijn voordeliger en misschien wel beter. Vergelijk dus goed voordat je er één aanschaft.


Concurrenten van de Alcatel One Touch Idol Alpha

Vergelijk de Alcatel One Touch Idol Alpha met deze producten


Praat mee over de Alcatel Idol Alpha