Alcatel One Touch 995 review


Alcatel is waarschijnlijk niet het allereerste merk waar je aan denkt als je een mooie smartphone wil kopen. Het Franse merk heeft een geschiedenis van degelijke, simplistische en stiekem ook wel enigszins lelijke toestellen.

Maar Alcatel is een nieuwe weg ingeslagen. Het bedrijf gaat tegenwoordig door het leven als Alcatel One Touch en stort zich op een nieuwe markt, namelijk die van de budgetsmartphones. Dat begon al met de One Touch 990 en de One Touch 918D, maar nu is er een echte Android high-end smartphone voor nog geen 200 euro: de One Touch 995 Ultra.

Dat er een markt is voor zulke spotgoedkope toestellen die toch beloven de echte smartphone-ervaring te bieden, bewees de run op de Wolfgang AT-AS43D, die voor 179 euro aangeboden werd door de Duitse supermarktketen Aldi. Resultaat: geplunderde winkels en een heleboel teleurgestelde consumenten, die er geen te pakken hadden kunnen krijgen. De One Touch 995 is de grootste concurrent voor dit toestel en belooft een ‘smartphone voor de massa' te zijn. Haal je hiermee echt een goedkoop alternatief in huis, of kun je beter wat meer geld uitgeven?

Alcatel One Touch 995 Ultra

Wat zit er bij het toestel?

Vol verwachting openden wij het rechthoekige doosje van Alcatel. De One Touch 995 blinkt je meteen tegemoet. Onder een kartonnen hoesje zijn de bijgeleverde accessoires te vinden: de headset, die vooral opvalt door de keiharde en oncomfortabele oordopjes, maar wel over een audio-jack-adapter beschikt; de oplaadstekker en de USB-kabel. Alles is uitgevoerd in zwart en ziet er basic, maar wel degelijk uit. Opvallend is het kabeltje dat onderaan de oplaadstekker hangt: hieraan moet je de USB-kabel vastklikken voor het opladen. Het ziet er een beetje vreemd uit, maar is verder niet storend. Tot slot zit er nog een kleine Nederlandstalige handleiding bij.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel