AT Mobile AT AS43D review

· 8 reacties


Op zaterdag 21 april startte Aldi met de verkoop van de Wolfgang AT-AS43D; dezelfde dag nog was het toestel uitverkocht. De lage prijs van €180,- en de niet mis te verstane specificaties zullen hier ongetwijfeld mee te maken hebben gehad.

Zo is de Wolfgang bijvoorbeeld uitgerust met een 4,3 inch groot beeldscherm, iets dat concurrenten in deze prijsklasse, zoals de Samsung Gio niet kunnen zeggen.

Daarnaast draait de Wolfgang op Android 2.3 en beschikt hij over een 1 GHz processor, 512 MB RAM geheugen, dual-sim functionaliteit en twee camera's. Dat is toch niet slecht voor die prijs! De grote concurrent van het toestel is de Alactel One Touch 995, een telefoon met vergelijkbare specificaties en een vergelijkbare prijs.

AT Mobile AT-AS43D

De Wolfgang AT-AS43D wordt geproduceerd door AT Telecom. Dit bedrijf importeert haar toestellen uit China en biedt ze vervolgens goedkoop aan op de Europese markt. Eén van de speerpunten van het bedrijf is dual-sim. Deze technologie is ook terug te vinden in de Wolfgang. Met dual-sim is het mogelijk twee verschillende SIM-kaarten tegelijkertijd in je telefoon te hebben. Op die manier kun je bijvoorbeeld een abonnement en prepaid naast elkaar gebruiken,

Wat zit er bij het toestel?

De AT-AS43D is verpakt in een wit doosje. Naast het toestel zelf bestaat de inhoud daarvan uit een MicroUSB-kabel; oplaadstekker; headset; een aantal gidsjes en natuurlijk de (1500 mAh Li-ion) batterij. De apparatuur ziet er op zich goed uit, maar had wat moderner gekund. Er is duidelijk gekozen voor functionaliteit boven vorm, want alles werkt verder prima. Opvallend genoeg vinden we geen microSD-kaartje. De Wolfgang beschikt maar over 512 MB opslaggeheugen, wat weinig is voor een smartphone. Het geheugen is overigens wel uitbreidbaar tot 32 GB.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel