Firmware Update Friday - Week 51 2011


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen! Deze week een firmware update voor de Samsung Galaxy Nexus, Google Nexus S, HP Pre 3 en Palm Pre 2. Bovendien slechts nieuws voor de Samsung Galaxy S.

Samsung Galaxy Nexus - Android 4.0.2 Ice Cream Sandwich

Google rolde de afgelopen week een update voor de Samsung Galaxy Nexus uit, die voor een aantal bugfixes zorgt. Daarnaast krijgen ontwikkelaars in deze nieuwe versie van Android een aantal extra opties. Nieuwe features zul je niet aantreffen. Zodra de update voor je klaar staat krijg je een melding, en kun je deze over the air downloaden. Het is aan te raden om dat over een WiFi-verbinding te doen.

Google Nexus S - Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich

Een update met de nieuwste versie van Android voor de Google Nexus S is korte tij beschikbaar geweest, maar na problemen weer teruggetrokken door Google. Door problemen met de batterijduur van het toestel moet Google nog aan een aantal verbeteringen werken voor dat de nieuwste versie van Android écht naar de Nexus S kan komen. Het is daarom aan te raden om handmatige updates, die op sommige sites worden beschreven, niet uit te voeren.

HP Pre 3 en Palm Pre 2 - webOS 2.2.4.3175

Een update voor twee smartphones van HP/Palm brengt een aantal bugfixes naar de toestellen Pre 2 en Pre 3. Nieuwe features krijg je met deze versie niet, maar ook het oplossen van een paar problemen is het updaten waard. Je krijgt een melding op je toestel zodra de update klaar is om te downloaden. Dat kun je het best via een WiFi-verbinding doen.

Geen ICS voor Galaxy S

Slechts nieuws voor bezitters van de eerste Galaxy S. Samsung heeft aangegeven geen update naar Android ICS uit te brengen. Blijkbaar loopt Samsung tegen problemen aan met het eigen TouchWiz waardoor een update onmogelijk is.

Blijf up to date en tot volgende week, voor een nieuwe firmware update friday!


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel