Eldar: Nokia switcht naar Windows Phone 7

· 4 reacties


Nokia komt mogelijk met een toestel dat draait op Windows Phone 7, zegt Eldar Murtazin. De russische ster-reviewer heeft het wel vaker bij het rechte eind. Windows Phone 7 op een Nokia, is dat toekomstmuziek of een utopie?

Er gingen al eerder geruchten dat Nokia afstapt van Symbian, en overgaat op Android of Windows Phone 7. Veel van deze geruchten slaan we over, want Nokia blijft erbij dat Android en Windows Phone 7 geen optie zijn. Vaak is het rumoer nergens op gebaseerd. Nu Eldar Murtazin zegt dat Nokia onderhandelt over het gebruik van Windows Phone 7, beginnen wij ook te twijfelen. Murtazin is doorgaans goed ingevoerd, en komt vaker met opvallend Nokia-nieuws.

Nokia n8 wp 7
Toekomstmuziek of een utopie? (fotomontage)

Microsoft-topman

Nokia heeft een makkelijke ingang bij Microsoft, want de huidige topman van het Finse bedrijf, Stephen Elop, werkte eerder bij de Amerikaanse softwaregigant. Nokia zegt zich te richten op MeeGo, een nieuw besturingssysteem dat gebaseerd is op Linux. Symbian, het besturingssysteem dat ondermeer op de Nokia N8 draait, wordt daarmee naar de achtergrond verdrongen, hoewel Nokia het tegendeel beweert. De inkrimping van het software-team dat aan Symbian werkt is een signaal dat het besturingssysteem minder gebruikt zal gaan worden dan nu het geval is.

Bron: Mobile-review.com



Praat mee over dit artikel