Opvolger Motorola Dext gelekt


De Motorola Cliq zal hier weinig mensen iets zeggen, de Dext wellicht iets meer aangezien dat de Europese uitvoering ervan is. Dit middensegment-toestel met Android krijgt zeer spoedig een waardige opvolger.

In de wandelgangen wordt gesproken over Cliq 2, maar het is niet ondenkbaar dat hij hier DEXT 2 zal heten. Vooral omdat de Cliq hier als DEXT is uitgebracht. Alhoewel uitgebracht, het was een Nederlandse webshop die hier het toestel als import leverde.

Motorola Cliq 2 front

Het meest opvallend is nog wel de layout van het toetsenbord. Deze lijkt op het eerste gezicht wat onorthodox met z'n asymmetrisch design maar is daarmee wel heel wat speelser dan z'n voorganger. Naast volledig toetsenbord, beschikt de Cliq 2 net als z'n voorganger over MOTOBLUR; Motorola's eigen Android-skin met de nodige integratie met diverse sociale netwerken. Overige specs zijn een 5 megapixel camera inclusief flitser en ondersteuning voor WiFi-n.

Aankondiging

De eerste gelegenheid voor Motorola om deze nieuwe mobiel aan te kondigen is het CES-event begin volgend jaar in Las Vegas. De verwachting is dan ook dat de Cliq 2/Dext 2 dan officieel aangekondigd zal worden. Het zal vervolgens vermoedelijk niet lang duren voordat dit toestel daadwerkelijk in de winkel zal liggen. Nederland behoort niet standaard tot de landen waar Motorola producten uitbrengt. Wij zijn overgeleverd aan webshops die zo vriendelijk zijn het toestel als import naar Nederlands te halen.

Bron: Cellphonesignal.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel