Foto’s van niet uitgebrachte Nokia E80 doen denken aan oude tijden


Er zijn plaatjes opgedoken van de nooit uitgebrachte Nokia E80. Het onder Symbian draaiende toestel oogt nostalgisch en toch ook wel weer modern. Over het hoe en waarom de E80 nooit uitkwam kan alleen maar gespeculeerd worden.

De Nokia E80 lijkt een slider te zijn en heeft wel wat weg van de Nokia N93 al is dat een hybride clamshell. Waarom de Nokia met typenummer RM-137 nooit het daglicht zag is onbekend. Qua design zijn we geneigd te zeggen dat dit model ergens in 2006 of 2007 uit had moeten komen. Toen was Symbian nog marktleider en moesten touchscreen-telefoons nog ongekend populair worden.

Nokia E80 prototype

De E-serie was Nokia's zakelijke lijn en werden veelal met volledig toetsenbord uitgebracht. Het is goed mogelijk dat Nokia afzag van de verdere ontwikkeling van de E80 om zich te richten op de doorontwikkeling van de E70 wat resulteerde in de populaire E71. Ook is het goed mogelijk dat het toestel niet uitkwam omdat Nokia bezig was met de nog veel uitgebreidere E90 Communicator. We zullen het nooit weten.

Bron: Talk.maemo.org


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel