VMWare demonstreert virtualisatiesoftware voor mobiele telefoon

· 3 reacties


Nu mobiele telefoons steeds krachtiger worden en er steeds meer mobiele besturingssystemen bijkomen begint het interessant te worden om gelijktijdig meerdere besturingssystemen te draaien op een mobiele telefoon. VMWare geeft een demo.

Hiermee komt de dag dichterbij dat je niet meer hoeft te kiezen voor een Windows Phone of een Android smartphone. Waarom draai je ze niet gelijktijdig? Kan het ene OS zorgen voor al je zakelijke toepassingen terwijl het andere zich bezighoudt met je persoonlijke 'needs'.

In onderstaande demo zien we dan ook precies dat. Op de Nokia N800 Internet Tablet draaien we gelijktijdig Windows Embedded CE en het Android OS. En dat allemaal ook nog eens vrij soepel.

Het moge duidelijk zijn dat de virtualisatiesoftware van VMWare redelijk wat processorkracht vereist. Gelukkig zal dat met de komst van 1 GHz processors van o.a. Qualcomm dat geen probleem zijn. Hiermee komen dergelijke oplossingen een stuk dichterbij. Overdag een Windows Phone, 's avonds een Android telefoon. En met cloud-oplossingen zodat je je contactgegevens en agenda online houdt blijven ook nog eens al je gegevens onderling gesynchroniseerd. Hoe handig wil je het hebben?



Praat mee over dit artikel