NieuweMobiel.NL ontdekt bug in Android Ice Cream Sandwich


Vroege eigenaren van de Google Nexus kunnen last hebben van een bug in het vergrendelingsscherm van Android Ice Cream Sandwich. Via de bug kan het toestel ongewild ge-unlocked worden wat nadelig voor de batterij kan uitpakken.

De bug werd door één van onze redacteuren ontdekt. We hebben het probleem kunnen isoleren tot Android Ice Cream Sandwich 4.0.2. Google lijkt het probleem vanaf 4.0.3 te hebben opgelost, maar deze versie is teruggetrokken vanwege problemen met de Nexus S. De ontgrendelingsbug 'werkt' zowel in de emulator als op de Galaxy Nexus.

Android 4.0 Ice Cream Sandwich bug

De bug treedt op wanneer een toepassing opgestart wordt die een virtuele Options Menu-knop toont in de System Bar. Als het toestel vervolgens gelockt wordt staat diezelfde Options Menu-menu ook in het unlockscherm, iets wat niet hoort. Erger nog, wie erop drukt ontgrendelt het toestel direct. Hiervoor moet wel voor de veeg-schermvergrendeling zijn ingesteld. Deze optie moet ervoor zorgen dat het toestel minder snel of per ongeluk van de vergrendeling afgaat. In theorie zou daardoor vaker het toestel onbedoeld ontgrendelt worden en een broekzak-gesprek starten of de batterij leeg te laten lopen. De bug 'werkt' niet als de vorige toepassing deze Options Menu-knop niet onderin de System Bar weergeeft maar bovenin.

Raadzaam

De knop is ook zichtbaar indien voor de PIN-optie gekozen is, maar werkt dan niet als erop gedrukt wordt. Het kan raadzaam zijn voor deze optie te kiezen om onbedoeld unlocken te voorkomen. Zoals gezegd lijkt Google het probleem met 4.0.3 te hebben opgelost maar omdat het deze versie tegenhoudt wegens problemen met de Nexus S kan het nog even duren voordat verlichting komt.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel