Microsoft bezig met ARM-vriendelijke Windows tablet-versie


Het onmogelijke lijkt te gebeuren; Microsoft is voornemens een Windows-versie te maken voor het ARM-platform. Niet dat dit het einde betekend voor "Wintel", maar het zijn wel de eerste scheuren in de Intel-samenwerking.

Het ARM-platform is bij uitstek geschikt voor tablets en smartphones; apparaten die wat zuiniger moeten omgaan met energie. Intel is weliswaar druk bezig met energiezuinige x86-processors maar voordat die fatsoenlijk de concurrentie aan kunnen gaan met ARM zijn we een aantal jaren verder. En die tijd heeft Microsoft blijkbaar niet en is daarom bezig met een Windows-versie bedoeld voor ARM-processors.

Dat meldt althans Bloomberg op basis van bronnen dichtbij het bedrijf. Producten met de nieuwe Windows-versie zullen volgens geruchten al tijdens het CES event begin januari getoond kunnen worden. De overstap naar de ARM-architectuur zou voor Microsoft wel eens het laatste zetje naar succes kunnen zijn binnen de tablet-markt. Het bedrijf probeert vrijwel elk jaar een tablet computer groots aan de man te brengen, tot op heden zonder succes.

Bron: Bloomberg.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel