Orange lanceert UMTS met live TV, video, muziek en nieuws op mobiele telefoon


Vanaf heden introduceert Orange UMTS telecomdiensten voor consumenten en zakelijke gebruikers via haar landelijke mobiele netwerk. Hiermee kunnen klanten altijd en overal snel en makkelijk internetten, e-mailen, videobellen en video kijken.

Vanaf heden introduceert Orange UMTS telecomdiensten voor consumenten en zakelijke gebruikers via haar landelijke mobiele netwerk. Hiermee kunnen klanten altijd en overal snel en makkelijk internetten, e-mailen, videobellen en video kijken op hun mobiele telefoon of laptop. Dit is mogelijk door de hoge snelheid van het dataverkeer via UMTS, dat veel sneller is dan het huidige mobiele GSM-netwerk. Uiteraard kan men met UMTS ook bellen, sms’en en mms’en.

Orange begint direct vanaf de introductie van UMTS met een breed pakket aan producten en diensten dat optimaal gebruik maakt van de hoge datasnelheid. Voor consumenten biedt Orange videobellen, televisiekijken en videoclips downloaden op hun mobiele telefoon. Via Orange World TV zijn nu negen nationale en internationale tv-zenders te bekijken en dit aanbod wordt binnenkort uitgebreid. Daartoe behoren ondermeer nieuwszenders als BBC World en EuroNews en entertainment van Cartoon Network en Fashion TV. Orange World TV biedt ook video-on-demand en honderden te downloaden videoclips.

Orange heeft ook een pakket UMTS-diensten voor de zakelijke markt. Daartoe behoren internetten en e-mailen plus mobiele toegang tot het bedrijfsnetwerk en per video vergaderen. Ook het razendsnel versturen en ontvangen van grafische bestanden zoals afbeeldingen en foto’s is mogelijk. Voor Orange UMTS hebben gebruikers een mobiele UMTS-telefoon nodig met een zogeheten UMTS-simkaart, voor de laptop is een UMTS-Mobile Office Card nodig.

Tot eind maart 2007 ontvangen abonnees gratis Orange World TV en berekent Orange het videobellen tegen hetzelfde tarief als een gewoon gesprek. Gedurende de introductieperiode rekent Orange voor drie maanden UMTS tijdelijk € 19 (inclusief BTW) per maand en een 300 MB databundel. Dat is inclusief de Mobile Office Card voor de laptop (geschikt voor UMTS, GPRS en WiFi).

Voor zakelijke gebruikers heeft Orange ook een introductie-aanbod bestaande uit drie maanden UMTS voor € 40 (exclusief BTW) per maand en een 1 GB databundel. Dit is eveneens inclusief de Mobile Office Card.

Kijk voor meer informatie op www.orange.nl. Het is tot op heden niet bekend of Orange Nederland ook UMTS modellen naar Nederland zal gaan brengen zoals de SPV M3000 en SPV M5000.



Praat mee over dit artikel