Telegram meldt 50 miljoen actieve gebruikers


Messenger Telegram groeit gestaag en heeft inmiddels de grens van 50 miljoen actieve gebruikers overschreden en iedere week komen er 1 miljoen gebruikers bij. Het knappe is vooral dat Telegram geen enkele cent heeft uitgegeven aan reclame.

Telegram werd genoemd als prima alternatief voor WhatsApp nadat het werd overgenomen door Facebook. Vlak nadat die overname bekend werd stapten veel gebruikers over maar dat maakte uiteindelijk weinig uit voor het enorme gebruikersbestand van WhatsApp; de dienst kent sinds oktober 600 miljoen actieve gebruikers. Of de overname van WhatsApp door Facebook de reden is voor de groei van Telegram is onduidelijk, feit blijft dat Telegram het erg goed blijft doen.

Telegram

En dan te bedenken dat 16 maanden geleden de app nog niet eens bestond. Inmiddels worden er dagelijks 1 miljard berichtjes via de messenger verstuurd en maken mensen van over de wereld gebruik van de berichtendienst. Telegram kenmerkt zich door snelheid en beveiliging. Verstuurde berichten worden naar eigen zeggen van "flinke encryptie" voorzien.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel