Windows Phone 8 draait op Windows 8 kernel


Een nieuwe versie van Windows Phone, Windows Phone 8, zal op dezelfde kernel draaien als de PC- en tablet versie van Windows, Windows 8. Dat heeft een medewerker van Vodafone gezegd.

Peter Becker-Pennrich is Vodafone-topman, en heeft daarom regelmatig contact met medewerkers van Microsoft. Van hen zou hij vernomen hebben dat de nieuwe generatie van de verschillende varianten op dezelfde kernel draait. Een kernel biedt een aantal basis instructiesets en drivers voor een besturingssysteem. Dat een smartphone een kernel gebruikt die ook op PC’s draait is niet ongebruikelijk. Android gebruikt de Linux-kernel, die in de vorm van bijvoorbeeld Ubuntu en Linux Mint ook de PC gebruikt kan worden.

2011262 windows 8 tiles
Windows 8

Windows Phone 7.5 Mango, de huidige versie van Windows voor de smartphone, deelt geen code met Windows 7, de PC-versie. Windows Phone Mango werd in oktober gepresenteerd, en wordt gebruikt door een groot aantal fabrikanten, waaronder Samsung, HTC en Nokia. Vooral die laatste partij is van groot belang voor Microsoft, omdat voor Nokia van Windows Phone de belangrijkste strategie voor smartphones heeft gemaakt.

Bron: Telecoms.comPraat mee over dit artikel