Apple verdacht van ongeoorloofde prijsafspraken ebooks


De ebooks die op de iPad in de boekwinkel van Apple te krijgen zijn, zijn mogelijk te duur verkocht. De Europese commissie gaat onderzoek dien naar prijsafspraken van een aantal uitgevers, waarbij Apple betrokken zou zijn.

De uitgevers die onderwerp zijn van het onderzoek naar mogelijke concurrentievervalsing, zijn Hachette Livre, Harper Collins, Simon & Schuster, Penguin en Verlagsgruppe Georg von Holzbrinck. Deze uitgeverijen zouden een vaste prijs voor ebooks hebben afgesproken. Apple zou daar ook een aandeel in hebben. Als ontvanger van een percentage van de verkoopbedragen, heeft Apple ook belang bij het hooghouden van de prijs van ebooks op de iPad.

Mzl.djztvxof.480x480 75

In de iBooks-app van Apple is een groot aantal boeken te krijgen. Veel iPad-gebruikers gebruiken hun tablet ook als e-reader. Apple biedt daarvoor een eigen service met bijbehorende app aan, iBooks. Daarnaast werkt het bedrijf ook samen met uitgevers van tijdschriften, waardoor het ook mogelijk is om tijdschrift-abonnementen te nemen op de tablet van Apple.

Bron: Europa.eu



Praat mee over dit artikel