Samsung introduceert GamePad voor Galaxy-lijn


Voor de fanatieke gamers introduceert Samsung een aparte accessoire voor je Galaxy-telefoon. De GamePad transformeert samen met de bijbehorende Mobile Console-app je smartphone om in een game console.

De GamePad is opgetrokken uit een frame van staal en moet daardoor steviger aanvoelen dan de doorgaans in plastic gehulde Galaxy-telefoons. Je bevestigt je toestel in het apparaat en je kunt los. De GamePad biedt ondersteuning voor Galaxy-telefoons variërend van 4 tot 6,3 inch. Geschikt dus voor een Galaxy Trend tot en met een Galaxy Mega 6.3. Het is ook mogelijk om het scherm van je TV te gebruiken door je smartphone met een HDMI-kabel of draadloos via AllShare te verbinden. Verbinding met de GamePad geschiet middels Bluetooth. Door de NFC-tag moeten telefoons die daarover beschikken nog makkelijker verbinding leggen.

Samsung GamePad with Galaxy Note 3
De Samsung Galaxy Note 3 met een GamePad

De Play-knop op de GamePad start automatisch de bijbehorende Mobile Console-app op. Dit is een portal waar je games kunt kopen. Samsung belooft een schappelijke prijs maar vergeet exacte prijzen te melden. Er is content te vinden van EA en Gameloft zoals Need for Speed en Asphalt 8. In het begin belooft Samsung minimaal 35 games maar dat zullen op den duur meer worden. Dat zal trouwens pas op z'n vroegst begin 2014 zijn.


Vermelde toestellen