Asus PadFone mini maakt samen met bijpassende 7 inch tablet z'n debuut


Asus heeft zoals verwacht de kleinere PadFone mini aangekondigd. Het product bestaat uit een 4,3 inch grote Android-smartphone en een 7 inch grote tablet. Het tabletgedeelte bestaat uit een beeldscherm en batterij, het toestel zijn z'n hersenen.

Deze constructie is leuk bedacht maar echt succesvol is Asus er tot op heden nog niet mee geweest. Misschien kwam dat wel door z'n stevige prijskaartje. Deze 'mini' belooft gelijk een stuk voordeliger te zijn. Omgerekend kom je uit op zo'n 300 euro. Hiervoor krijg je een 4,3 inch grote Android-smartphone mee die heel toepasselijk ook onder Android 4.3 Jelly Bean draait. Het scherm moet het doen met een qHD-resolutie maar dat is hoog genoeg voor z'n relatief lage schermdiagonaal.

Onder de motorkap draait een Snapdragon 400 processor. Dat is niet het beste wat Qualcomm te bieden heeft maar beschikt wel over vier cores die op maximaal 1,4 GHz draaien. Het tabletgedeelte bestaat uit een 7 inch Super IPS-display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels. Verder schuilt er een 2.200 mAh grote batterij in. De telefoon zelf bevat nog eens 1.500 mAh aan energie. Hopelijk weet Asus met deze combinatie meer consumenten te trekken. Al is het nog niet bekend of we ook hier de PadFone mini in de winkel mogen verwachten.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel