Palm Pre gearriveerd in Nederland

· 1 reactie


Het wachten van Nederlandse Palm-liefhebbers wordt beloond; de Pre 2 is leverbaar in ons land, via Europese webshop van Palm. De Pre 2 is draait op het nieuwe besturingssysteem van Hp/Palm: webOS 2.0.

In de eigen webshop vraagt HP/Palm 499 euro voor het toestel. De prijs is daarmee vergelijkbaar met die van andere smartphones in het hogere segment, zoals de HTC Desire en de Samsung Galaxy S.

Palmpre2

Snel leverbaar

De Palm Pre 2 is snel na de lancering leverbaar. Niet veel langer dan een maand geleden werden de Pre 2 en webOS 2.0 gepresenteerd, nu kun je het toestel al aanschaffen. De Palm Pre 2 heeft 1Ghz processor, een 3.1-inch 480 x 320 scherm met ondersteuning voor multitouch. De telefoon ondersteunt Exchange, GPS en WiFi G, en heeft 16 GB eigen geheugen.

webOS 2.0 biedt een geheel andere gebruikerservaring dan we kennen van de besturingssystemen van Google, Microsoft, Nokia en Apple. Het systeem is geheel gebouwd rond zogenaamd 'stacks' van kaarten. Apps en ingebouwde telefoonfuncties krijgen een eigen kaart toegewezen, waar de gebruiker door kan bladeren als ware het een echt pak kaarten.

Update met reactie van HP/Palm: hoewel de website van Palm aangeeft dat je het toestel in Nederland kunt kopen, zitten daar allerlei haken en ogen aan - die niet op de site vermeld worden. Je kunt het toestel wel vanuit Nederland bestellen, maar Palm biedt daarop geen ondersteuning. Volgens een woordvoerder van het bedrijf kun je het toestel alleen inFrankrijk via SFR en in de UK sim-free en unlocked krijgen. Je hebt ondermeer kans op problemen met de App Catalog als je de Pre 2 in ons land koopt. HP/Palm is van plan haar website aan te passen.Praat mee over dit artikel