Nieuwe iPhone en iPad ontdekt in broncode iOS 5.1


Apple heeft een nieuwe beta-versie van het mobiele besturingssysteem iOS vrijgegeven. In de broncode is een nieuw toestoel ontdekt, die de naam iPhone 5 draagt. Ook dook een nieuwe iPad op.

Het checken van de code van een nieuwe release van iOS op nieuwe toestellen is vaste prik bij het vrijgeven van een nieuwe versie. Apple weet dat dit gebeurt. In Cupertino zullen ze niet verbaasd zijn over het ontdekken van de “iPhone 5,1”. We denken dat hier sprake is van een zogenaamde ‘controlled leak’, waarbij een fabrikant bewust informatie lekt, om de buzz rond nieuwe producten aan te zwengelen.

New519to5mac

De iPad die ontdekt werd in de code staat vermeld als “iPad 2,4”. Of dat een update voor de iPad 2 betreft, of gewoon een versie van de tablet voor een specifieke provider is, is uiteraard onbekend. iOS 5.1 is de eerste nieuwe subversie voor iOS 5. Nieuw in deze versie is de mogelijkheid via Siri opdrachten aan het toestel te geven. Zo moet het mogelijk worden om met gesproken opdrachten WiFI aan te zetten of een foto te nemen.

Bron: 9to5mac.comPraat mee over dit artikel