Nokia 109: betaalbaar maar vol functies


Nokia heeft vandaag vrij stilletjes de Nokia 109 bekend gemaakt. Een vrolijke featurephone met een bijzonder sociaal karakter en een erg vriendelijk prijskaartje.

Nokia is groot geworden door featurephones en het is dus niet verwonderlijk dat het Finse bedrijf die nog steeds maakt. Zo is daar de Nokia 109. Verkrijgbaar in Cyaan en Black en voorzien van de nieuwe Xpress browser waarmee je 90 procent minder data verbruikt tijdens het surfen. Daarnaast kun je met de 109 rechtstreeks op Facebook en Twitter vrienden en volgers laten weten wat je doet. En om je tegen verveling te behoeden zijn er 10 premium games van topontwikkelaar EA.

Nokia 109 cyan
De Nokia 109 in cyaan-blauw

Mocht dat allemaal niet genoeg zijn dan kun je luisteren naar de radio via een ingebouwde FM ontvanger. Je kunt zelfs je omgeving daarvan laten meegenieten via de krachtige speaker die 103 phons produceert. Luister je liever je eigen muziek dan kun je die opslaan op een apart te plaatsen microSD-geheugenkaart van maximaal 32 GB.

De Nokia 109 moet volgens Nokia nog dit kwartaal in delen van Europa verkrijgbaar zijn voor ongeveer 35 euro. Of het apparaat ook naar Nederland komt is nog niet bekend, wij hebben geen aankondiging in de mailbox ontvangen en dat is doorgaans geen goed teken.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel