"Vodafone gaat exclusief 3G iPhone verkopen"


Dat zegt tenminste Morse.it. Vodafone zou met Apple overeengekomen zijn om exclusief de 3G versie van de iPhone te verkopen. Dit alles zou pas na de feestdagen aangekondigd worden om de kerstverkoop van de huidige iPhone niet te beïnvloeden.

Deze informatie zou afkomstig zijn van betrouwbare bronnen en komt wat vreemd over aangezien onlangs bekend is geworden dat Vodafone Duitsland de huidige aanbieder van de iPhone in Duitsland, T-Mobile, heeft aangeklaagd vanwege het exclusieviteitsrecht op de verkoop van de populaire iPhone.

Indien een uitspraak volgt die nadelig voor T-Mobile uitpakt, komt hiermee ook de toekomstige exclusieve verkoop van de 3G iPhone door Vodafone in het geding. Vermoedelijk houdt Vodafone alvast rekening met een afwijzing van hun claim. Aan de andere kant, als de rechter besluit dat ook andere operators de iPhone mogen aanbieden dan kan Vodafone eerder meeprofiteren van het verkoopsucces van Apple.

T-Mobile heeft vandaag een persbericht doen uit laten gaan over deze kwestie. Zij zijn, zoals verwacht, niet van plan de verkoop van de iPhone te staken. Verder stelt T-Mobile dat consumenten juist gebaad zijn bij een "locked" versie omdat operators dan scherpere tarieven kunnen aanbieden. Daarnaast is T-Mobile van plan om kosten die voortvloeien uit deze discussie wil gaan verhalen op Vodafone.

Update: Vandaag heeft T-Mobile aangekondigd dat het ook unlocked versies van de iPhone gaat verkopen. Een unlocked iPhone gaat €999 kosten, tegen €399 die de iPhone i.c.m. met een T-Mobile abonnement kost. Deze actie moet meer worden gezien als reactie op de claim van Vodafone, want hackers zijn er allang in geslaagd om een iPhone te unlocken.

Overigens is, zoals dat bij Apple doorgaans gewoon is, nog bar weinig bekend over de 3G versie van de iPhone. Of bij Apple 3G gelijk staat aan UMTS of toch HSDPA is helaas nog koffiedik kijken.

Bron: Morse.it


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel