Concurrentie houdt winst HTC 'laag'


De Taiwanese smartphonefabrikant heeft de winstverwachting over het vierde kwartaal van 2011 naar beneden bijgesteld, van 3 miljard euro naar 2,5 miljard euro. Dat kan erger. Toch maken analisten zich zorgen.

De winst van HTC overtrof de afgelopen tijd voortdurend de verwachtingen. Toen het bedrijf bekend maakte in het vierde kwartaal van dit jaar 3 miljard euro winst te gaan maken, kwam dat voor veel analisten als een tegenvaller. Nu HTC die tegenvallende verwachting ook nog naar beneden schroeft, slaan de zorgen toe. Volgens Tero Kuittinen van zakenblad Forbes spelen twee belangrijke factoren een rol.

Sensxe
Toestellen zoals de HTC Sensation XE kunnen de winst van HTC niet op peil houden

De eerste belangrijke factor zijn goedekope Chinese smartphones. In het Verre Oosten spelen de toestellen van ZTE en Huawei inmiddels een rol van betekenis. Deze toestellen zijn vooral gevaarlijk voor HTC-smartphones in het middensegment. Kuittinen noemt daarnaast de Nokia Lumia 800. In een aantal Europese markten zou dit toestel beter presteren dan de smartphones van HTC. De extra concurrentie van uit China en Finland komt bovenop de bestaande strijd met Samsung en Apple, waardoor de winst van het bedrijf gedrukt wordt.

Bron: Forbes.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel