Asus kondigt quad-core Transformer Prime tablet aan


Asus heeft eindelijk de Transformer Prime aangekondigd; de eerste tablet met de veelbelovende quadcore Nvidia Tegra 3-processor.

De Tranformer Prime, opvolger van de Eee Pad Transformer, werd al kort getoond op het AsiaD event. Nu zijn ook alle specificaties bekendgemaakt. Zo beschikt de Asus Eee Pad Transformer Prime, zoals hij voluit heet, over een Super IPS+ beeldscherm van 10 inch groot en is voorzien van Gorilla Glass. De resolutie is uitgekomen op 1280 bij 800 pixels. Maar eigenlijk gaat alle aandacht uit naar de processor; de Nvidia Tegra 3. Een als quadcore gepromote processor die eigenlijk over 5 cores beschikt. De vijfde is nog energiezuiniger dan de rest en beloofd daarmee een nog langere batterijduur.

Asus Transformer Prime

De onder Honeycomb draaiende Asus Transformer Prime beschikt verder over een GPS met gyroscoop, 1 GB aan RAM geheugen, een 8 megapixel camera en een 1 megapixel camera aan de voorzijde. Er is een 32 en een 64 GB uitvoering die respectievelijk $499 en $599 moeten kosten. De Eee Pad Transformer Prime moet nog dit jaar in de winkel liggen. Tegen die tijd hopen we ook meer te weten over de upgrade naar Ice Cream Sandwich. Het toetsenbord, dat ook als dock en externe batterij fungeert, is apart verkrijgbaar.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel