Nieuwe Qualcomm Snapdragon 805 processor kan 4K-video afspelen


Qualcomm heeft een verbeterde quadcore Snapdragon aangekondigd die het afspelen van 4K-video op telefoons en tablets mogelijk moet maken.

Het schieten van video in UltraHD, ook wel 4K genoemd, is al langer mogelijk. De Samsung Galaxy Note 3 kan het, zelfs de Acer Liquid S2 kan het. Het terugkijken ervan in z'n volle glorie is echter nog niet zo makkelijk. Allereerst zou je er een UltraHD-TV voor moeten hebben omdat telefoons met dergelijke beeldschermen er nog niet zijn.

Qualcomm Snapdragon soc

Maar daar zou binnenkort wel eens verandering in komen. Qualcomm loopt alvast vooruit op de muziek met de introductie van de Snapdragon 805. Net als de 800 is het een quadcore processor met vier Krait 450 CPU kernen die elk op 2,5 GHz geklokt zijn. Voor het grafische deel is er de Adreno 420 GPU die volgens Qualcomm tot 40% krachtiger is dan z'n voorganger. Er komt een variant die 4G LTE tot maximaal 150 Mbps levert en één voor LTE-A tot maximaal 300 Mbps. Qualcomm begint pas volgend jaar met de productie van de Snapdragon 805 dus we moeten nog even geduld hebben op de uiteindelijke telefoons.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Note 3 N9005

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Note 3 N9005


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel