Nokia brengt tweetal rechttoe-rechtaan-telefoons; X2-01 en C2-01

· 1 reactie


Vandaag verrast Nokia ons met de aankondiging van twee nieuwe mobiele telefoons. Het gaat hier niet om high-end telefoons met veel mogelijkheden en poespas maar om gewone eenvoudige telefoons zonder al teveel poespas; de Nokia C2-01 en de X2-01.

We beginnen deze bespreking met de nieuwe Nokia C2. We kijken hier naar een stijlvol vormgegeven telefoon dat in de kleuren White, Black en Warm Silver verkrijgbaar zal zijn. Zoals gezegd betreft het hier een relatief eenvoudige Series40-telefoon met toch een 3.2 megapixel camera en ondersteuning voor snel 3G-internet.

Nokia C2-01
Nokia C2-01

Ook een ingebouwde FM-radio ontbreekt niet en deze is zelfs in staat RDS-signalen te ontcijferen. Handig om te zien welk nummer er op de radio draait of waar de file's staan. Voor een luttele 70 EURO mag je jezelf al een C2-01-eigenaar noemen. Je zult wel tot begin 2011 moeten wachten voordat de Nokia C2-01 in de winkel ligt.

Nokia X2-01

Door naar de ook aangekondigde en nieuwe Nokia X2. Dit toestel is qua mogelijkheden iets minder. Zo is mobiel internet beperkt tot het langzamere GPRS. Ook de camera kent een iets lagere resolutie; VGA wat zoveel wil zeggen als 640 bij 480 pixels.

Nokia X2-01
Nokia X2-01

Ondanks dat beschikt de X2-01 wel over een volledig toetsenbord met een FM-radio met RDS-ondersteuning. Handig is dat Nokia een 8 GB geheugenkaart meelevert zodat je een grote hoeveelheid muziek mee kunt nemen. De nieuwe Nokia X2-01 zal nog dit kwartaal leverbaar worden in de kleuren Red, Deep Grey, Silver, Lilac en Azure. Verwachtte losse verkoopprijs bedraagt 80 EURO.