Oppo onhult Reno11 en 11 Pro; weinig nieuws onder de zon


Oppo heeft in thuisland China de Reno11 en Reno11 Pro onthuld. De ene is met een MediaTek-processor uitgerust, terwijl de andere het mag doen met één van Qualcomm. Heel vernieuwend zijn de toestellen verder niet, vooral omdat ze sterk lijken op hun voorgangers.

Al zal Oppo ongetwijfeld iets anders beweren. Zo is het ontwerp van de Reno11 ietsjes anders, maar wederom met een opvallend camera-eiland. Deze huisvest een nieuwe 50MP Sony-sensor, de LYT600. Deze gestapelde CMOS-sensor is volgens Oppo in staat om foto's met DSLR-kwaliteit te schieten.

A hand holding the Oppo Reno11 in the greenish color Fluorite Blue
Groene Oppo Reno11 in de verwarrende kleur Fluorite Blue

Verder aanwezig is een 32MP camera ultra-groothoek met 112° brede kijkhoek en een 8MP telephotolens met 2x optische zoom. Voorop zit een 32MP selfiecamera die ditmaal video in maximaal 4K kan schieten. Onder de motorkap een MediaTek Dimensity 8200-chip op maximaal 3,1 GHz. In China is er keuze uit 8+256GB, 12+256GB en 12+512GB aan RAM/opslaggeheugen. Of dat ook elders in de wereld zal zijn is nog onbekend.

Reno11 Pro

Ook toverde Oppo de Reno11 Pro uit de hoge hoed. Deze beschikt over een iets groter scherm van 6,74 inch maar het is vooral de hogere resolutie van 2772 bij 1240 pixels en het flink heldere 1600-nits paneel waarin hij verschilt met de Reno11.

Oppo Reno11 Pro promotional picture
Oppo Reno11 Pro ziet er niet heel anders uit

Binnenin de Reno11 Pro zit een Snapdragon 8+ Gen 1 processor van Qualcomm. Deze inmiddels jaar oude chipset verklapt dat we hier niet met een high-end vlaggenschip van doen hebben. Eerder een betaalbaar premium mid-range. Al zijn we je de prijzen nog even verschuldigd. Er zijn namelijk momenteel nog geen Europese prijzen bekend. En dat geldt helaas ook over de beschikbaarheid.

Als eerste de Oppo Reno11 hebben?Ontvang eenmalig een e-mail zodra deze in de winkel ligt

Als eerste de Oppo Reno11 Pro hebben?Ontvang eenmalig een e-mail zodra deze in de winkel ligt


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel