Cat S52 is Cat Phones meest slanke robuuste mobiel tot nu toe


Denk je aan robuuste telefoons dan denk je aan grote, zware en grof uitgevallen smartphones. Met stalen randen en dikke rubberen hoeken. De Cat S52 pakt het anders aan en ziet er voor een rugged smartphone opvallend slank uit.

De Cat S52 meet 'slechts' 9,69 millimeter waarmee hij aanzienlijk dunner is dan vergelijkbare Cat-telefoons. De S52 past hierdoor ook een stuk beter in je broekzak. Hij ziet er ook een stuk eleganter uit dankzij z'n afgeronde aluminium rand. De achterkant voelt rubberachtig aan waardoor hij stevig in de hand ligt en tegelijkertijd voldoende bescherming biedt voor onbedoelde valpartijen.

Cat S52
S52; slankste Cat tot nu toe

Wel mist de Cat S52 fysieke bedieningsknoppen voorop, je zult dus alles via het touchscreen moeten doen. Het 5,65 inch scherm is wel geschikt gemaakt voor gebruik met natte vingers en handschoenen. Al kan Cat niet garanderen dat het met elke handschoen werkt, iets om rekening mee te houden dus voordat je voor de S52 kiest. De voorkant van het toestel wordt beschermd door stevig Gorilla Glass 6. Hij is water- en stofbestendig IP69 en MIL SPEC 810G valbestendig.

Verkrijgbaarheid Cat S52

De Cat S52 maakt gebruik van een MediaTek-processor; de Helio P35 bestaande uit acht kernen op maximaal 2,3 GHz. Het toestel draait Android 9.0 Pie maar een update naar Android 10 is al aangekondigd. Er is 4 GB aan werkgeheugen en 64 GB opslaggeheugen. Dat laatste is uitbreidbaar dankzij een microSD-geheugenkaart. Achterop zit een 12 megapixel Sony-camerasensor met lichtsterke f/1.8 lens en snelle PDAF-autofocus. Optische beeldstabilisatie ontbreekt maar er is wel elektronische beeldstabilisatie. Voorop prijkt een 8 megapixel selfiecamera. De Cat S52 ligt in de kleur zwart vanaf eind november voor een adviesprijs van 499 euro in de winkels.


Vermelde toestellen