Android 2.0 SDK vrijgegeven


Google heeft officieel de SDK vrijgegeven van Android 2.0. Ontwikkelaars kunnen hiermee alvast mee aan de slag om toepassingen geschikt te maken voor versie 2.0 (Eclair) of om nieuwe te schrijven.

En dat is nou net waar wij natuurlijk op zitten te wachten. Vermoedelijk zal het eerste toestel met Android 2.0 Eclair de Motorola Droid/Milestone zijn die we alweer een tijdje kennen.

Met het uitgeven van 'Android Eclair' worden we ook een heel stuk wijzer van welke nieuwe functies en mogelijkheden van deze nieuwe versie. Hieronder een video die goed weergeeft wat er allemaal nieuw is.

Maar er is ook geluisterd naar gebruikers wat geleid heeft tot de nodige verbeteringen. Zo is er nu ondersteuning voor het gelijktijdig synchroniseren van meerdere accounts waaronder Exchange accounts.

Quick contacts

Een nieuwe functie is Quick contacts. Hiermee kun je op een eenvoudige manier met een contact communiceren wat jouw het beste uitkomt. Klik eenvoudig op de contactafbeelding en selecteer de manier hoe je wilt communiceren.

Android 2.0 screenshots

Ontwikkelaars zullen ook blij zijn met het nieuwe Android. Zo is er een nieuwe Bluetooth API waarmee ontwikkelaars applicaties kunnen maken om verschillende Android toestellen onderling met elkaar te communiceren. We zagen iets dergelijks al bij de iPhone en het heeft geleid tot interessante applicaties waarbij meerdere devices onderling bijvoorbeeld spelletjes kunnen spelen.

Andere vormgevingen

Ook is er vanaf nu ondersteuning voor verschillende beeldschermafmetingen en -resoluties zodat we binnenkort vermoedelijk veel nieuwe Android toestellen mogen begroeten met andere vormgevingen dan dat we nu gewend zijn.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel