Asus kondigt opvolger telefoon/tablet-kruising PadFone 2 aan

· 2 reacties


Is het een tablet? Is het een telefoon? Het is beide! Asus heeft in Taiwan de PadFone 2 aangekondigd. Deze tablet/telefoon-kruising is op vele vlakken een verbetering ten opzichte van z'n voorganger.

Te beginnen moet de PadFone 2 wél gewoon op de markt verschijnen, iets waar de eerste PadFone nogal moeite mee had. Bovendien waren wij van die eerste PadFone niet zo gecharmeerd. Het klepjes mechanisme op de tablet waarin de telefoon gestoken moest worden deed niet erg solide aan en het zwaartepunt lag door de telefoon op een vreemde plek.

Asus PadFone 2
De Asus PadFone 2

Puntjes van kritiek waar Asus zich iets van heeft aangetrokken. Kijken we naar de telefoon dan valt allereerst het ruime 4,7 inch Super IPS Plus beeldscherm met z'n 720p resolutie op. Ook onder de motorkap is de PadFone 2 groot geschapen. Er huist namelijk een quadcore Snapdragon processor in die op 1,5 GHz draait. Bovendien heeft hij de beschikking over 2 GB aan RAM. De camera is al net zo indrukwekkend; een 13 megapixel exemplaar met een f-getal van f/2,4. Zelfs de batterij is met 2.140 mAh niet echt klein te noemen.

Kijken we naar het tabletgedeelte van de PadFone 2 dan zien we een 10,1 inch scherm met ingebouwde batterij van 5.000 mAh. Dat is vrijwel alles waar de tablet uit bestaat, de telefoon doet de rest mits gedocked natuurlijk. Die telefoon gaat nu niet meer verschuilt achter een klepje, maar je schuift hem er verticaal in. Het heeft wel wat weg van een speaker waarin je een telefoon kunt steken. Door een speciaal rubberen motief te gebruiken heeft de PadFone 2 genoeg grip om er niet zomaar uit te vallen. Iets waar Asus naar verluidt twee jaar heeft gewerkt.

De Asus PadFone 2 komt in uitvoeringen van 32 en 64 GB en wordt nog dit jaar verwacht. Prijzen liggen respectievelijk op 799 en 899 euro. Initieel komt de PadFone 2 uit met Ice Cream Sandwich maar een update naar Jelly Bean wordt nog voor de jaarwisseling verwacht.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel