eZine's melden forse groei door iOS 5 op iPad


Met de introductie van iOS 5 presenteerde Apple de News Stand-app, een verzamelplaats voor digitale kranten en tijdschrijften. Hoewel deze app ook op de iPhone en de iPod werkt, is deze vooral voor kopers van een iPad een uitkomst.

Een tablet leent zich prima voor het lezen van een tijdschrift, en biedt bovendien interessante nieuwe grafische mogelijkheden voor bladenmakers. Nu deze tijdschriften niet langer via een om weg door de AppStore of iTunes, maar in een speciale app geplaatst zijn, melden uitgevers een toename van meer dan 250 procent van het aantal abonnementen. Ook de losse verkopen zijn fors toegenomen, zo melden zij.

Apple ios 5 newsstand for iphone and ipad

Apple profiteert mee van de verkoopboost. Uitgevers moeten een percentage van de inkomsten afdragen aan Apple, net als voor uitgevers van apps geldt. De gadgetmaker is daarom zelf ook gebaat bij hoge verkoopcijfers. Apple is overigens ook zelf actief als uitgever van een digitaal medium. Samen met News Corp van Rupert Murdoch maakt de fabrikant van de iPad het de tabletkrant 'Daily'.

Bron: Paidcontent.org


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel