Ontwerp nieuwe iPaq telefoons uitgelekt


Ontwerpschetsen van wat de nieuwe iPaq 614c en iPaq 914c moeten gaan worden hebben ons vandaag bereikt.

Via een Franse collega hebben we twee afbeeldingen in ons bezit gekregen van de nieuwe HP iPaq lijn, de iPaq 614c en de iPaq 914c. Daarnaast bevestigt de Franse site dat beide toestellen zullen draaien onder Windows Mobile 6 Professional en dat beide toestellen een touchscreen zullen hebben.

Daarnaast zullen beide toestellen quadband zijn en ondersteuning bieden voor GPRS, EDGE, UMTS en HSDPA. En als dat nog niet genoeg is zijn beide toestellen ook in staat om om te gaan met Wifi b/g, Bluetooth 2.0 en A-GPS. Een echte connectivity-killer dus. Over het beeldscherm kunnen we melden dat het hier om typische 65k kleurenbeeldschermen gaat met een QVGA resolutie. Een 3 megapixel camera met autofocus ontbreekt daarnaast niet.

Ontwerp nieuwe iPaq telefoons uitgelekt
De nieuwe iPaq's

Verschillen tussen beide toestellen is dat de iPaq 614c een numeriek toetsenbord heeft, terwijl de iPaq 914c het met een Qwerty toetsenbord mag doen. Interessant is overigens dat beide toestellen over een aanraakgevoelige draaiknop beschikken, verwerkt in het huidige toetsenbord, waarmee eenvoudig door onder andere menu's genavigeerd kan worden. Het zou hier kunnen gaan om een techniek ontwikkelt door OKWAP waarvan hieronder een kleine demonstratie gegeven wordt.

OKWAP virtuele clickwheel

Bron: Smartphone France


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel