Vodafone kondigt Vodafone 360 aan met bijbehorende LiMo toestellen

· 2 reacties


Zojuist heeft Vodafone een geheel nieuwe internet-service aangekondigd, genaamd Vodafone 360. Niet alleen een nieuwe service, ook een aantal bijbehorende toestellen worden hier tegelijk mee aangekondigd; de Vodafone 360 M1 en Vodafone 360 H1.

Vodafone 360 is een nieuwe internetdienst voor gebruik op je mobiel, PC en/of Mac. De dienst koppelt zaken als muziek, foto's, video's en spelletjes aan je contactenlijst welke je op één centrale plek kunt beheren. En als we zeggen 'contactenlijst', bedoelen we je telefoonboek + Facebook contacten + Windows Live Messenger lijst + Google Talk contacten en binnenkort ook Twitter connecties, Hyves vrienden en contacten uit StudiVZ. Allemaal op één plek.

Vodafone 360 H1
De Vodafone 360 H1

Vodafone 360 H1 en Vodafone 360 M1

Om deze nieuwe dienst zo geschikt mogelijk te maken voor mobiele telefoons, heeft Vodafone de hulp van Samsung ingeschakeld. Deze heeft voor de gelegenheid twee mobieltjes ontwikkeld draaiend onder het LiMo besturingssysteem. (Alsof we nu niet genoeg besturingssystemen hebben?!)

Eigenlijk is Vodafone 360 precies hetzelfde als wat Motorola en Palm reeds gerealiseerd hebben met respectievelijk MotoBlur en Synergy; het combineren van verschillende informatiebronnen. Iets wat we vermoedelijk wel vaker gaan zien, omdat internetcommunities en sociale netwerken als paddestoelen uit de grond schieten en het steeds meer tijd kost deze bij te houden.


Demonstratie Vodafone 360

Wat Vodafone 360 volgens Vodafone anders maakt is een aantal extra mogelijkheden. Zo kun je Vodafone 360 ook op je PC of Mac raadplegen in plaats van alleen op je telefoon. En naast dat Vodafone voor de gelegenheid twee aparte telefoons aangekondigd, is de dienst niet alleen beperkt tot deze mobieltjes. De dienst werkt ook op andere toestellen, waaronder een aantal Nokia Symbian toestellen. Daarnaast kun je met de dienst ook nog locaties met vrienden delen.

Interessant is verder dat de dienst ook voor niet Vodafone klanten beschikbaar is, zij het gedeeltelijk. Wat hier precies mee bedoelt wordt moet nog blijken. De dienst zal tegelijkertijd in 8 Europese landen worden uitgebracht, waaronder Nederland.



Praat mee over dit artikel