Palm brengt nieuwe Treo 750v samen met Vodafone naar de Nederlandse markt


Palm introduceert vandaag de op Windows Mobile gebaseerde Treo 750v smartphone voor Vodafone klanten. Het nieuwe model biedt veel nieuwe mogelijkheden en biedt vele Treo 650 gebruikers een nieuwe stap voorwaarts.

De hoeveelheid toestellen met ingebouwde toetsenbord groeit en groeit. Enkele weken geleden hebben we daarover al een compleet verhaal gerealiseerd waarin modellen als de HTC S620, Motorola Q en Samsung i320 naar voren kwamen. Nu is daar de Palm Treo 750v; een nieuw toestel en de opvolger van de verouderde Treo 650.

Het toestel biedt alles wat men de afgelopen periode gemist heeft vanuit Palm. Ten eerste een nieuw toestel met eindelijk de geïntegreerde antenne waar iedereen zo lang op moest wachten. Daarnaast de ondersteuning voor Windows Mobile, een vooruitgang op het Palm besturingssysteem dat met de introductie van de Treo 750v in Nederland ter zielen is gegaan. Het besturingssysteem aanboord van de Treo heeft een aantal Palm toepassingen meegekregen zodat menig Palm gebruiker eenvoudig kan overstappen van de Treo 650 naar de nieuwe Treo 750v.

Het toestel biedt alle standaard mogelijkheden en opties van het Windows Mobile besturingssysteem. Tevens vindt men een 240 x 240 pixels 65.536 kleuren TFT scherm aan boord van de nieuwe Treo dat aanraakgevoelig is en bedient kan worden door middel van een vinger of stylus.

3G/UMTS is aanwezig voor snelle toegang tot data, naast een 1.3 Mpixel camera voor het maken van foto's en video's, ingebouwde Bluetooth stereo ondersteuning (A2DP ondersteuning), Mini-SD geheugenkaartslot en de mogelijkheid om Microsoft Word en Excel bestanden te bekijken en te bewerken. Tevens kan men de bewerkte versies terugvinden op de desktop. Ook kunnen PowerPoint presentaties en PDF bestanden bekeken worden.

De verwachting is dat het toestel binnen enkele maanden de markt zal bereiken. Houdt onze site wel in de gaten, want NieuweMobiel.NL zal in de komende dagen een eerste foto- en videopreview geven van de nieuwe Treo 750v.

Voor meer informatie over de nieuwe Palm Treo 750v bekijk de toestelpagina en geef je op voor de toestelnotificatie mailing. We melden jou gratis wanneer een toestel leverbaar is en waar je het toestel kan aanschaffen. Je hoeft alleen je mailadres achter te laten en wij mailen je wanneer het toestel de markt bereikt heeft.

Officiele persbericht:

Palm introduceert op Windows Mobile gebaseerde Treo 750v smartphone voor Vodafone klanten

De Palm ervaring nu op het Windows Mobile platform met push e-mail en 3G/UMTS snelheid

Palm kondigt vandaag de Palm Treo 750v smartphone aan. De eerste Treo smartphone die geschikt is voor het Vodafone 3G/UMTS netwerk. De Treo 750v brengt de Palm ervaring op het Microsoft Windows Mobile 5.0 platform voor de eerste keer naar Europa. De nieuwe Treo 750v zal eind dit jaar als eerste voor Vodafone klanten beschikbaar zijn in de landen Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Nederland, Spanje, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en andere regio’s.

“De nieuwe Treo 750v smartphone - die als eerste beschikbaar is in Europa op het Vodafone 3G/UMTS network - is Palm’s meest recente wapenfeit om meer klanten in meer regio’s te bereiken met een gestaag groeiende lijn van aantrekkelijke Treo smartphones,” zegt Ed Colligan, president en chief executive officer van Palm. “Het uitbreiden van de Treo productlijn wereldwijd is een prioriteit voor Palm. Met de gezamenlijke marketinginvesteringen in Europa van Palm, Vodafone en Microsoft, zijn we ervan overtuigd dat we mobiele professionals en ondernemingen kunnen enthousiasmeren en helpen productiever te zijn op kantoor en onderweg.”

De Treo 750v combineert de gewaardeerde Palm ervaring op een veelzijdige mobiele telefoon met e-mail, tekstberichten, webnavigatie en bedrijfssoftware; alles in een nieuw en compact design. De nieuwe smartphone wordt geleverd met Microsoft’s Messaging and Security Feature Pack (MSFP) voor Windows Mobile 5.0. Hierin zit onder andere Direct Push technologie en verbeterde beveiligingstoepassingen, gratis en out of the box. De nieuwe Treo is tevens volledig compatibel met Vodafone Business e-mail, waarmee op afstand toegang tot bedrijfs- en op Internet-gebaseerde e-mail accounts kan worden verkregen. Deze bedrijfsklare oplossingen voorzien in de vraag naar robuuste push-e-mail oplossingen die eenvoudig kunnen worden uitgerold, van kleine bedrijven tot multinationals.

Uniek aan de Treo smartphone, voorzien van het Windows Mobile 5.0 platform, is een scala aan softwareverbeteringen, ontwikkeld door Palm die waarmaken waar het merk voor staat: snelle toegang, gebruiksgemak en eenvoud. Enkele voorbeelden hiervan:

 • Today Screen verbeteringen die ”naambellen” mogelijk maken via enkele aanslagen op het toetsenbord, een zoekopdracht direct vanuit het Today Screen op het Internet uitzetten en razendsnelle ‘one-touch dialing’ via persoonlijke foto’s
 • De mogelijkheid om direct een telefoontje te maken vanuit het Today scherm en direct inzicht te hebben in voicemails met on-screen, videorecorder-achtige iconen, zoals rewind, delete en fast-forward voor eenvoudige navigatie
 • De mogelijkheid om een telefoongesprek te weigeren en snel een tekstbericht te schrijven zoals “in vergadering” of “Ik kan niet praten”
 • Een toegewijde tekstbericht-applicatie voor SMS/MMS die georganiseerd is in een “gespreksthread” zodat gebruikers eerdere gesprekken kunnen nagaan en emoticons kunnen gebruiken om er een persoonlijke touch aan te geven.
 • “De nieuwe Treo 750v smartphone in combinatie met ons high-speed 3G/UMTS netwerk en push e-mail-toepassingen is een onschatbaar instrument voor onze zakelijke klanten,” zegt Oliver Mauss, global director of Business Marketing, Vodafone. “Onze toewijding om klanten te helpen hun productiviteit te verhogen en het meeste te halen uit hun werk en privétijd zal verder verbeterd worden met de toevoeging van dit nieuwe innovatieve apparaat aan onze lijn van bedrijfsoplossingen.”

  “We zijn zeer blij dat we met Palm en Vodafone kunnen samenwerken om een op Windows Mobile-gebaseerde Treo in Europa te kunnen lanceren. We zien een significante acceptatie van mobile applicaties bij zakelijke gebruikers in de regio en de Treo is een aantrekkelijke propositie voor organisaties die mobiele uitrol overwegen,” aldus Nick Barley, business and marketing officer, Microsoft U.K. Limited. “De Treo 750v bouwt verder op de kracht en flexibiliteit van het Windows Mobile platform, Palm’s unieke design, gebruiksgemak en service via een van ‘s werelds meest vooraanstaande mobiele operators om zodoende een winnende oplossing te bieden die professionals toegang biedt tot de meest belangrijke informatie terwijl men onderweg is.”

  Voor meer informatie over de nieuwe PalmOne Treo 750v bekijk de toestelpagina en geef je op voor de toestelnotificatie mailing. We melden jou gratis wanneer een toestel leverbaar is en waar je het toestel kan aanschaffen. Je hoeft alleen je mailadres achter te laten en wij mailen je wanneer het toestel de markt bereikt heeft.  Praat mee over dit artikel