Asus brengt met P552w handzame smartphone


Asus heeft zojuist een nieuwe compacte smartphone aangekondigd die met één vinger te bedienen is; de Asus P552w. Qua ontwerp is duidelijk gekeken naar HTC's Touch, alleen kan de P552 wél GPS-en!

Na een aantal gecancelde toestellen eindelijk weer eens goed nieuws van Asus. Met de P552w mikt Asus niet meer zozeer op zakelijke gebruikers, maar op een jonger publiek. Het beestje zit dan ook bomvol specificaties die deze doelgroep moet aanspreken, waaronder een RSS nieuwslezer, Flickr en YouTube integratie.

Asus brengt met P552w handzame smartphone
Asus P552w bedien je eenvoudig met één vinger

Asus zet met de P552w flink in op eenvoud en bediening, met één vinger welteverstaan. De P552w is namelijk met slechts één vinger te bedienen dankzij de speciaal ontwikkelde Gester Glide Interface. Hierdoor herkent het onder andere zooming, selecting, scrolling en flipping. Asus heeft deze techniek ingebouwd in enkele meegeleverde applicaties, waaronder nieuws, weersverwachtingen, EziPhoto (foto diaweergave) en EziMusic (muziekafspeelprogramma).

Om ervoor te zorgen dat de P552w snel reageert heeft Asus hem voorzien met een 624 MHz processor. En in samenwerking met de ingebouwde GPS ontvanger vind je altijd je weg weer terug naar huis. Het geintegreerde Google Maps haalt zijn informatie binnen via een 3.5G verbinding, of indien aanwezig een WiFi netwerk.

Wanneer de Asus P552w leverbaar moet worden is nog onbekend, net zoals de verwachte verkoopprijs. Vooralsnog zal het toestel in het wit en in het zwart verkrijgbaar zijn. Wil je op de hoogte blijven van de P552? Schrijf je dan in op onze P552w toestel notificatie dienst.



Praat mee over dit artikel