App Store van Amazon komt naar Europa


De applicatiewinkel van Amazon voor Android wordt uitgerold in Europa. De Amazon App Store biedt als klantenlokker een aantal apps gratis aan, die in de Android Market geld kosten.

Amazon kwam begin dit jaar met de App Store, die aanvankelijk alleen in de Verenigde Staten werkte. Meerdere Europeanen geven inmiddels aan dat de winkel ook op hun toestel werkt, maar op het moment van schrijven kunnen wij nog niet bij de App Store, die in de Android Market te downloaden zal zijn. Daarnaast is het ook mogelijk om via je browser door de apps in de winkel van de boekverkoper te bladeren.

201180 amazon appstore 03222011 1300779561

Het Amerikaanse bedrijf geeft dagelijkse een app gratis weg, die in de Android Market alleen tegen betaling te krijgen zijn. Zo waren bijvoorbeeld Angry Birds Rio en SwiftKey X gratis te krijgen in de Amazon App Store. Over de naam van de winkel voert Amazon een juridische strijd met Apple. Apple meent dat het alleenrecht op de naam “App Store” heeft, maar volgens Amazon is de naam zo algemeen dat iedereen die mag gebruiken.

Bron: Engadget.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel