Autofabrikant Spyker kondigt eigen lijn telefoons aan


Hadden we van de week nog Giorgio Armani die zijn eigen telefoon mocht presenteren. Vandaag slaat Victor Muller, eigenaar van de exclusieve autobouwer uit Zeewolde, diezelfde weg in en kondigt in 1 klap maar liefst 3 mobiele telefoons aan.

Blijkbaar heeft het bedrijf geld over na het afstoten van haar Formule1 tak. Een nieuw verschijnsel is het trouwens niet. Andere autofabrikanten zoals Hummer, Ferrari, Lamborghini, McLaren en Porsche zijn Victor Muller reeds voorgegaan. Naast mobiele telefoons gaat het bedrijf nog meer electronische apparatuur ontwikkelen, waaronder video devices.

Overigens moeten we toegeven dat Spyker het wel groots aanpakt. Zo heeft de autobouwer maar liefst 3 telefoons aangekondigd. Technologische hoogstandjes zijn het niet, maar ze zijn wel een stuk goedkoper dan de andere producten van Spyker.

Autofabrikant Spyker kondigt eigen lijn telefoons aan
Spyker Laturbie

Het meest interessantste toestel van de drie is zonder twijfel de Laturbie. Dit komt niet vanwege het weinig spannende uiterlijk, maar vanwege de specificaties. Niet dat die nou zo speciaal zijn ten opzichte van andere fabrikanten, maar wel ten opzichte van de overige twee.

Zo is de Laturbie een triband met GPRS ondersteuning. Het toestel heeft een QVGA kleurenbeeldscherm en ondersteunt daarmee een resolutie van 240 x 320 pixels. Het toestel beschikt over een camera maar is helaas wel van lage resolutie. Een 1.3 megapixel slechts. Spyker geeft overigens als extra aan dat het toestel ondersteuning biedt voor Bluetooth en USB. Al met al geen hoogvlieger, maar dat hoeft ook niet verwacht te worden van de verwachte losse toestelprijs van €199.

Autofabrikant Spyker kondigt eigen lijn telefoons aan
Spyker Spyder

Het tweede toestel wat we hier bespreken is de Spyder. Dit is een dual band monoblock toestel met een 1.3 megapixel camera. Het toestel kan worden uitgebreid met MicroSD geheugenkaarten.

Vreemd genoeg is dit toestel duurder dan de Laturbie, €299 moet worden neergelegd voor dit toestel.

Autofabrikant Spyker kondigt eigen lijn telefoons aan
Spyker Laviolette

Het derde en laatste toestel betreft een dualband monoblock. Het enige verschil wat Spyker aangeeft tussen de Spyder en de Laviolette is dat dit toestel ingebouwde games heeft. We begrijpen daarom niet waarom er nog eens honderd euro meer moet worden neergelegd voor de Laviolette. Want met zijn €399 is de Laviolette verrassend genoeg de duurste telefoon waarmee Spyker komt aanzetten. Waar dit aan ligt is momenteel nog onduidelijk, maar mocht ons meer informatie bereiken dan zullen we dat hier zo spoedig mogelijk met jullie delen.

Of de toestellen de neiging hebben om er met lader en al ervandoor te gaan is onbekend.



Praat mee over dit artikel