Sony Ericsson XPERIA X1 leverbaar geworden


De Sony Ericsson X1, de onder Windows Mobile draaiende smartphone van de Japans Zweedse joint venture, is vanaf vandaag leverbaar geworden.

De Sony Ericsson XPERIA X1 werd begin februari aangekondigd in Barcelona tijdens een speciaal georganiseerde event. Een nieuwe high-end smartphone werd toen al verwacht, verrassend was echter dat Windows Mobile de drijvende kracht was achter deze nieuwe smartphone. Sony Ericsson werkte in het verleden vooral met Symbian UIQ als besturingssysteem voor haar smartphones. Vanaf vandaag is de XPERIA X1 verkrijgbaar via oa Typhone.

Interactieve panels
Bijzonder aan de XPERIA X1 is dat gebruik gemaakt kan worden van verschillende home-screens, ook wel "panels" genoemd. De gebruiker kan alles naar eigen wens indelen, handig om bijvoorbeeld toepassingen voor privé en werk gescheiden te houden.

Sony Ericsson XPERIA X1
De XPERIA X1 werkt met zogenaamde panels

Andere belangrijke eigenschappen van de XPERIA X1 zijn een 3.2 megapixel camera, WiFi netwerkondersteuning en push e-mail ondersteuning. Het beeldscherm heeft een extra grote WVGA resolutie van 480 x 800 pixels. Ruimte genoeg dus voor al je documenten, webpagina's en video's. Bekijk hier overigens alle XPERIA X1 foto's die we verzamelt hebben. Wil je op je gemak nog eens alle eigenschappen bekijken? Klik dan hier voor de overzichtspagina van de XPERIA X1.



Praat mee over dit artikel