Motorola kondigt Milestone 2 aan voor Europa


Is dat niet aardig? Motorola heeft zojuist de Droid 2 officieel als de Milestone 2 aangekondigd voor Europa. De Milestone 2 is de logische opvolger van de Motorola Milestone en daarmee is zo'n beetje alles gezegd.

Want we hebben het hier niet over een revolutionaire opvolger, maar eerder om een evolutionaire. Een revisie is misschien nog een beter woord. Het verschil is dus minimaal, maar daarmee niet minder belangrijk! Belangrijkste wijziging van de Milestone 2 is het toetsenbord. Deze moet de aanwijzer-knoppen nu missen. Volgens Motorola kun je dat net zo goed via het ongewijzigde touchscreen doen. Gevolg is dat het nu makkelijk moet zijn om lange teksten in te voeren. Iets wat met de vorige Milestone soms wel wat lastig ging.

Motorola Milestone 2
Motorola Milestone 2

Daarnaast is de processor nieuw en draait nu op een rappe 1 GHz-toeren. En ondanks dat de camera nog steeds 5 megapixel 'groot' is kan deze nu wel video's op 720p HD-kwaliteit schieten. Even in harde cijfers; dat zijn 1280 bij 720 pixels. Daarnaast bevat de Milestone 2 de laatste Android versie; 2.2 Froyo met ingebouwde Adobe Flash ondersteuning en mobile hotspot functionaliteit. Motorola heeft gelijk het toestel voorzien van haar eigen MOTOBLUR UI-schil wat ervoor moet zorgen dat het eyecandy-gehalte wat hoger is dan normaal. De oorspronkelijke Milestone moest het nog met een kale Android versie doen.

Import?

Algemeen verwacht wordt dat de Milestone 2 in het vierde kwartaal van 2010 verkrijgbaar zal zijn. Of het toestel dan direct in Nederland verkrijgbaar is is nog niet bekend. De Milestone is hier namelijk alleen als import verkrijgbaar.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel