Apple eist Europees importverbod Galaxy Tab 10.1 en krijgt gelijk


De patentruzie tussen Apple en Samsung heeft Europa bereikt. Apple heeft bij een Duitse rechter een importverbod voor de tablet geeëist, en kreeg daarin gelijk. Het verbod geldt niet voor Nederland.

Volgens Apple worden zowel in het design als in de software van de Galaxy Tab 10.1 inbreuk gemaakt op patenten van het het bedrijf. Bij de rechtszaak in Duitsland werd Samsung niet gehoord. Apple eiste een snel importverbod, en kreeg dat voor een of twee weken, in afwachting van behandeling van de zaak. De Duitse rechter bepaalde dat het verbod niet voor Nederland geldt, omdat in ons land al een rechtszaak was aangespannen door Apple. Deze dienst vandaag en morgen.

2011219 201103 5549741704 466f00b2a7

Samsung stelt op de eigen website alles te doen om en Nederlands importverbod te voorkomen. De rechtsgang komt op een vervelend moment, want Samsung staat op het punt de tablet in Nederland te presenteren. Ook voor andere fabrikanten van Android-tablets en smartphones kan de rechtszaak implicaties hebben, want de softwarematige octrooien die besproken worden, worden volgens Apple geschonden in Android, dus niet in Samsung-specifieke code. Het bedrijf voert de rechtszaak waarschijnlijk tegen Samsung, omdat het Koreaanse bedrijf momenteel het meeste succes heeft met smartphones en tablets die op het OS van Google draaien.

Apple wist in Australië ook als een importverbod van de Galaxy Tab 10.1 te krijgen. Het bedrijf heeft daar de tijd om de tablet van Samsung nader te inspecteren. Uiteindelijk gaat de strijd echter om geld, en zal Apple een vergoeding willen zien voor een licentie op patenten.

Bron: Webwereld.nl



Praat mee over dit artikel