Motorola ook bezig met QWERTY-loze Windows smartphone


De Motorola high-end Windows smartphone die we hier laatst lieten zien krijgt vermoedelijk een broertje; codenaam Atila. Eentje zonder toetsenbord maar verder met bijna alles.

Ook de Motorola Atila lijkt te zijn uitgelekt via de website van Boy Genius Report, die ook een vroege afbeelding wisten te bemachtigen. Terwijl andere fabrikanten gebruik maken van "alternatieve" platformen als LiMo, Symbian en Android zet Motorola blijkbaar hoog in op het Windows Mobile platform. Geef ze eens ongelijk want Microsoft heeft veel ervaring met mobiele devices.

Motorola ook bezig met QWERTY-loze Windows smartphone
Motorola "Atila"

Overigens zou de Atila het eerste Motorola toestel zijn dat gebruik maakt van tri-band HSDPA/UMTS. Iets waar ze in het thuisland de Verenigde Staten erg warm van worden. Overige eigenschappen zouden zijn;

* Quad band GSM / GPRS / EDGE / UMTS / HSDPA / HSDUPA
* QVGA resolutie (240 x 320 pixels) beeldscherm (2.8 inch diameter)
* WiFi b/g netwerkondersteuning
* A-GPS plaatsbepaling
* Windows Mobile 6.1 Professional Edition
* 1130 mAh batterij
* Qualcomm 7201A chipset, 528 MHz processor

Geen camera?
Geen woorden worden vuil gemaakt aan de ingebouwde camera. Of deze dan ontbreekt is nog onduidelijk. De website van Qualcomm leert dat de 7201A chipset camera's ondersteunt tot maximaal 6 Megapixel. Maar wij zetten ons geld voorlopig in op helemaal geen camera.

Bron: Boy Genius Report


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel