Leveranciers blijven zitten met onderdelen 7 inch TouchPad


De radicale stap van HP om te stoppen met het ontwikkelen van tablets en smartphones met webOS, heeft vervelende gevolgen voor fabrikanten van de onderdelen voor een nog niet aangekondigde tablet, zo meldt de website Digitimes.

HP zou binnenkort de TouchPad Go lanceren, een 7 inch tablet, maar deze werd geschrapt na de beslissing te stoppen met het maken van mobiele apparaten. Leveranciers hadden, in afwachting van orders van HP, onderdelen voor de tablet klaarliggen. Daar blijven ze nu mee zitten, en daar zijn deze veelal Chinese bedrijven uiteraard niet blij mee. HP zou met de leveranciers onderhandelen over een goede oplossing voor het ontstane probleem.

2011219 touchpad

Ondertussen werd bekend dat HP toch nog een laatste lichting TouchPads gaat produceren. De tablet is niet aan te slepen sinds de prijs van het apparaat daalde. De positieve Buzz rondom de webOS-tablet zou zelfs tot gevolg kunnen hebben dat HP weer wat geld aan het apparaat kan verdienen. Naar verluidt gaat de productie nog tot oktober door.

Bron: Digitimes.com



Praat mee over dit artikel