Samsung introduceert instap Galaxy A04 met 50MP camera


Samsung heeft een nieuwe smartphone aangekondigd aan de onderkant van haar assortiment. Ondanks dat krijgt het Android-toestel wel een 50MP camera met op het oog prima lens.

De Galaxy A04 verscheen van de één op de andere dag op Samsung's perswebsite. Het betreft een Android 12-telefoon met een 6.5 inch groot scherm met bovenin een V-vormige inkeping voor de selfiecamera. Toch wel het meest indrukwekkend aan hem is de 50MP hoofdcamera achterop.

Samsung Galaxy A04 in Green
De Galaxy A04 in het groen

Zijn voorganger, de Galaxy A03s, beschikte nog over een drievoudige camera. De A04 heeft er twee maar dat is wat ons betreft juist een vooruitgang. Dat heeft met alles te maken met de flink hogere 50MP camerasensor. Bij zijn voorganger was die nog 13MP. Meer megapixels leidt doorgaans tot scherpere foto's. En doordat de camera op de Galaxy A04 beschikt over een f/1.8 lens moet die ook nog eens beter presteren in het donker.

Instap specificaties

Verder zien we de gebruikelijke eigenschappen bij een telefoon uit de A0-serie. Een relatief eenvoudige Unisoc-processor (voorheen bekend als Spreadtrum) beginnend met 3GB aan werkgeheugen. Samsung past Android 12 toe met daar bovenop One UI Core; een iets uitgeklede versie van haar eigen gebruikersinterface. De Samsung A04 kan maximaal met 4G-internet overweg en beschikt binnenin over een 5000mAh grote batterij.

Samsung Galaxy A04 in Black, White, Green and Copper
De A04 in het zwart, wit, groen en koper

Galaxy A04 prijs en beschikbaarheid

De prijs van de Samsung Galaxy A04 is op moment van schrijven nog onbekend. Wij hebben hem nog nergens te koop aangeboden gezien. Denk ergens in de buurt van 150 euro. Ook onbekend is wanneer de verkoop start. Wel weten we welke kleuren er beschikbaar zijn; zwart, wit, groen en koper.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel