Review Samsung Galaxy Tab 10.1


Ondanks een rechtszaak die als een donkere wolk boven de verkoop van de Samsung Galaxy Tab 10.1 hangt, startte Samsung meteen na de start van de verkoop van haar nieuwste tablet met een grote marketingcampagne.

De Samsung Galaxy Tab 10.1 moet het Koreaanse merk helpen bij het veroveren van een groot aandeel van de tabletmarkt, die momenteel gedomineerd wordt door de iPad. Volgens Apple heeft Samsung bij het maken van de tablet goed gekeken naar de iPad, maar Samsung bestrijdt dat, en zegt met een origineel product te zijn gekomen. In deze review leggen wij de Galaxy Tab 10.1, die draait op Android 3.1 Honeycomb, onder de loep.

 mg 9173

Meteen bij het uitpakken valt op de dat tablet van Samsung lekker dun is. Dat is het gevolg van een snelle ingreep van het Koreaanse bedrijf. Toen de iPad 2 gepresenteerd werd, besloot Samsung de al gepresenteerde Galaxy Tab 10.1 terug te halen naar de ontwerptafel. De tablet werd dunner, en de camera in de tablet leverde een paar megapixels in. Wat ook opvalt als je de tablet uit z'n doos pakt, is dat veel plastic is gebruikt bij het maken van deze tablet. Toch voelt het apparaat niet goedkoop aan. Verder vinden we in de doos een headset, een lader, en een kabel. De Galaxy Tab heeft helaas geen usb-poort, maar een speciale connector. Daardoor kun je niet elke lader gebruiken, en heb je een adapter nodig om een usb-stick op de tablet aan te sluiten.

Device1
Het homescreen

We starten de tablet op, en komen terecht op het homescreen van Android Honeycomb. Samsung heeft een paar aanpassingen gedaan, ondermeer door het toevoegen van eigen widgets en een menu dat op te roepen is door op het pijltje midden op de taakbalk te drukken. De klok en de weergave van het weer zien er prima uit, maar we krijgen ook nutteloze apps, zoals Samsung MMM. Samsung denkt kennelijk nog steeds dat we belang hebben bij de tweets van BN'ners. Gelukkig is de MMM-widget eenvoudig te verwijderen. Toch zijn deze widgets een belangrijk verschil met de iPad, waar alleen een serie icoontjes op het homescreen te plaatsen is. Het eerste plusje voor de Galaxy Tab 10.1 is binnen! De tablet blijkt ook vlot genoeg te werken. We ervaren geen haperingen met de dual core 1 GHz processor.

5device
Het applicatie-menu


Praat mee over dit artikel