TabCo heeft naast tablet ook smartphone in petto


Maandenlang werden we door het (blijkt nu) fictieve TabCo herinnerd aan een op handen zijnde tablet. Maar het heeft achter de schermen ook gewerkt aan een smartphone; de Grid 4. Draaiend onder het GridOS dat gebaseerd is op Android.

Het bedrijf achter GridOS is Fusion Garage dat eerder al eens een tablet op de markt bracht. Deze bracht het bedrijf niet het succes waarop het gehoopt had, en daarom gooide FG het over een andere boeg. Het sleutelde aan een eigen OS dat leunt op de Android-kernel. Voordeel is dat hierdoor onderstaande Grid 4 ook Android-toepassingen kan draaien.

Fusion Garage Grid 4
Fusion Garage Grid 4

Maar daar houdt de vergelijking wel op. Zo is de Chrome-browser nergens te bekennen en is de standaard zoekmachine ingesteld op Bing. De zoekmachine van aartsrivaal Microsoft ja. Naast dat GridOS op een "grid" gebaseerd is weten we eigenlijk nog vrij weinig over dit nieuwe besturingssysteem.

Fusion Garage Grid 4
Fusion Garage Grid 4

Wij herkennen in de aangekondigde Fusion Garage Grid 4 een Nokia N9. Ook de Grid 4 beschikt niet over knoppen en lijkt daardoor één massief blok te zijn. Qua specificaties zit het wel in orde; een dualcore Qualcomm-processor, 800x480 resolutie touchscreen en maar 9,6 millimeter dik. Of wij Europeanen/Nederlanders deze Grid4 ook kunnen bestellen is nog onduidelijk. Voorlopig is dit toestel alleen voor Amerikanen te pre-orderen.

Bron: NieuweTablet.NL



Praat mee over dit artikel